×

Schuldhulpverlening in Winschoten, Groningen

Heb je schulden? En staan er al incassobureaus of deurwaarders op de stoep? Dan kom je er zelf meestal echt niet meer uit. Formule in Winschoten, Groningen biedt eerlijke schuldhulpverlening. Wij helpen jou bij het beheersbaar maken van je schulden. Wat je situatie ook is, hoe groot je problemen ook zijn, Formule helpt jou echt verder met hulp bij schulden.


Wat doen wij voor jou als schuldhulpverlener?

In de eerste plaats bekijken wij jouw situatie grondig. En mocht je nog geen budgetbeheer hebben, dan beginnen we daarmee. De volgende stap is dat wij namens jou contact opnemen met je schuldeisers. Hierbij moeten wij als tussenpersoon rekening houden met zowel jouw belangen als de belangen van jouw schuldeisers. Onze inzet is om een plan op tafel te leggen waarbij al jouw schuldeisers akkoord gaan met kwijtschelding van een deel van jouw schulden. Lukt het ons niet om tot een minnelijk akkoord te komen met de schuldeisers? Dan is er nog de mogelijkheid om een beroep te doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

 

Wanneer heb je schuldhulpverlening nodig?

Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter. Want voorkomen is beter dan genezen. Vind je het moeilijk om rond te komen, dan helpen wij je graag met budgetbeheer. Pas als de schuldeisers, incassobureaus of deurwaarders bij je op de stoep staan, praten wij over schuldhulpverlening. Ben je er snel bij, dan voorkom je zwaardere maatregelen zoals schuldsanering of zelfs persoonlijk faillissement.

Direct contact openemen

Hoe werkt de schuldhulpverlening van Formule?

Eerst brengen wij jouw financiële boekhouding in kaart. Zo krijgen we met elkaar inzicht in de  omvang van de achterstanden en totale schulden. Vervolgens bespreken wij het budgetplan en de schuldenlijst met jou. Ook nemen we met je door welke hordes we moeten nemen. Vervolgens stellen wij een stappenplan op. Dit is een persoonlijk plan op maat, volledig afgestemd op jou persoonlijk en op jouw situatie.

 

Kom ik in de schuldsanering?

Gaan jouw schuldeisers niet akkoord met het genoemde voorstel, dan kunnen wij onder bepaalde voorwaarden schuldsanering aanvragen. De spelregels hiervoor staan in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). De rechter beslist of je hiervoor in aanmerking komt.

 


Heeft u vragen?

Hoe lang duurt een Schuldregeling?

Samenwonen tijdens de Schuldsanering, mag dat?

Antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem contact met ons op.

Contact opnemen